Reveil op kindermaat in Sint-Lodewijk

Vijf jaar geleden werd in Deerlijk het startschot gegeven van ‘Reveil’, een ingetogen herdenkingsmoment met muziek, poëzie en lokale levensverhalen op de begraafplaats. Een initiatief van Pieter Deknudt en zijn band Zinger.  Ondertussen is dit uitgegroeid tot een blijver, verspreid over het hele Vlaamse grondgebied.
Dit jaar vindt het evenement voor het eerst op de twee begraafplaatsen van Deerlijk plaats. Met verhalen uit de dierenwereld werd op 1 november, tijdens Reveil op de begraafplaats van Sint-Lodewijk, verteld dat een verlies ook bij dieren sporen nalaat. Zo dat dieren na een overlijden extra dicht bij elkaar blijven zitten en aan elkaar vertellen over de herinneringen, de natuur en de overledene.
Een groep kinderen kreeg tijdens deze Reveil een plaats onder het nieuwe paviljoen op de begraafplaats. Anderen bleven bij mama, papa of grootouders op het kerkhof staan en luisterden.
Deze Reveil werd keurig in elkaar gezet met medewerking van jonge gezinnen, verenigingen en de vrije basisschool. De speciale Reveillichtjes en de brochure met teksten zorgden er mee voor dat Reveil bestendigd werd.