Tweede editie van Lokaal Boetiek Deerlijk op zondag 17 november in Uzien.

Op zondag 17 november vindt in Uzien de tweede editie van Lokaal Boetiek Deerlijk plaats. Op Lokaal Boetiek koop je juwelen, handtassen, accessoires, … rechtstreeks van Belgische makers. Na Deerlijk strijkt de beurs nog neer in Roeselare, Aalst, Deinze en Ieper.

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. De 3 beurzen in het najaar van 2018 trokken samen meer dan 5000 bezoekers.

Aan Lokaal Boetiek Deerlijk 2019 doen bijna veertig makers mee. Van juwelenontwerpers en lederbewerkers tot keramisten en grafisch vormgevers. De organisatie kiest daarbij voor een mix van professionele makers en opkomend talent. ‘Uit meer dan 100 inzendingen hebben we een heel sterke selectie kunnen maken, met bijna 50 % meer makers dan vorig jaar. We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod’, zegt Sjarel Buysschaert.