Willy Huys

Willy Huys uit de Heestertse steenweg heeft een luxe fotoboek  (garengenaaid met harde kaft) samengesteld met naast elke foto een korte tekst. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Kinderkankerfonds van professor Yves Benoit.
De naam van de fotograaf en samensteller is meer gekend door zijn weerfoto’s in diverse media.

Sinds vele jaren fotograaf?
Willy: ,,Ik nam veel dia’s die ik verwerkte tot reeksen. De intrede van het digitale in de fotografie betekende het einde van de dia’s. Vele jaren daarna nam ik enkel nog foto’s op reis en stelde ook fotoboeken samen.’’

Jouw foto’s op WTV en in andere media waren een nieuwe start?
,,Ik begon daarmee zo’n vier jaar geleden en ben bijna elke dag op pad voor een of andere beeld. Een foto voor bij een weerbericht probeer ik te combineren met het landschap. Uiteraard steeds in de streek. Mijn vrouw Rita en ikzelf rijden elke dag met de fiets en onderweg neem ik foto’s. Het gebeurt dat Rita iets bijzonders ziet… wij stoppen. Ook tijdens wandelingen heb ik steeds een fototoestel bij de hand.”

Van foto’s naar een boek?
,,Ik heb nooit eerder een boek samengesteld dat voor het brede publiek is. Het idee groeide in de familie en ik heb bij de foto’s ook een vleugje tekst geplaatst. Kort, krachtig en passend naast elk van de 24 beelden waarvan de meesten in krant of televisie verschenen. Verder is er een vermelding van de gemeente waar de foto genomen werd. Het geheel is sober en met een harde kaft, zodat het echt een boek is.’’

De verkoop is gekoppeld aan een goed doel?
,,Het financiële van dit boek is vrij eenvoudig. Er zijn in families, buurten en vriendenkringen zoveel mensen die met kanker geconfronteerd worden. Ik draag de opbrengst van dit boek volledig over aan het Kinderkankerfonds. Gulle sponsors bekostigen samen alle kosten van het drukken en inbinden (uitgevoerd door iDdruk in Vichte). Iedere zeventien euro per boek betaald, gaat integraal naar het goede doel.’’

Waar is het boek te vinden?
,,Mijn vrouw en ik staan in voor de verkoop. Bij ons thuis in de Heestertse steenweg 3 in Deerlijk of op een of andere initiatief, kost het fotoboek 17 euro. Meer info via whrd@telenet.be Bij overschrijving van 20 euro wordt het boek met de post bij U thuis bezorgd.
Rek BE34 9733 7024 4990 van Willy Huys.  Adres vermelden!”