Devolderkleur

Als de gemeenteraad groen licht geeft, wordt Stijn Devolder ereburger van Deerlijk. Burgemeester Claude Croes prees de renner voor zijn prestaties. ,,Wij zijn zeer dankbaar voor al die jaren, fier op de supportersclub en vooral gelukkig met zo’n man tussen onze inwoners. Ik zeg thans dat er een initiatief zal genomen worden om Stijn de titel van ereburger van onze gemeente toe te kennen.’’ Er volgde luid applaus als ondersteuning door de supporters en Stijn was verrast en gelukkig maar genoot ervan dit te horen.

Maurice Bekaert van de supportersclub noemde in zijn welkomstwoord de aanwezigen ‘de harde kern’ van de supporters. ,,Jullie steunden Stijn door dik en dun. Degenen die zich thans afvragen wat Stijn betekende als renner stel ik altijd de vraag: ‘Noem mij drie renners die een mooier palmares hebben dan Stijn.’
Rudy Demets van de supportersclub: ,,Wij plannen op zondag 7 juni 2020 een groots feest dat zowel sportief als ontspannend zal ingevuld worden. De groep ‘Green Onions’ is er zeker bij en binnenkort is er ook nieuws over het sportieve gedeelte met jeugdrenners.’’

Stijn stak tijdens een interview zijn bewondering voor de supportersclub niet onder stoelen of banken. Hij vertelde tussendoor ook dat hij thans als loonwerken aan de slag gaat. ,,Tractoren en landbouwmachines hebben mij altijd geïnteresseerd. Als kind speelde ik veel met speelgoedtractoren. De job van loonwerker wordt de mijne. Ik zie er naar uit en zal dit uitoefenen in loondienst bij een bedrijf uit de streek. Rijden met een pikdorser of bietenrooier zie ik zeer goed zitten. Als het maar met tractoren is.”