Lokaal-Boetiek-lokte-een-massa-bezoekers

Meer dan 2000 mensen waren getuige van een zeer geslaagde tweede editie van Lokaal Boetiek.
Het grote publiek kon kennis maken met een 40-tal ‘Lokale makers’ die hun eigen creaties voorstelden in Uzien op zondag 17 november.
“Van juwelenontwerpers en lederbewerkers tot keramisten en grafisch vormgevers. De organisatie kiest daarbij voor een mix van professionele makers en opkomend talent.

‘Uit meer dan 100 inzendingen hebben we een heel sterke selectie kunnen maken, met bijna 50 % meer makers dan vorig jaar. We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod”, zegt Sjarel Buysschaert.
Verschillende makers zijn van Deerlijk zelf afkomstig of hebben er hun wortels.
Behalve de zussen Feryn zijn dat ook Marie Feys (Marie Handmade Creations), Patsy Coussens op de foto (La Vita et Bella), Janne Daeveloose (JANNY) en Kim Vaneeckhout en Lies Devos (Zinder). Er zijn ook heel wat makers uit omringende steden en gemeenten.
Volgens Sjarel Buysschaert heeft rechtstreeks bij de maker kopen veel voordelen: ‘Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of als geschenk.’
Na Deerlijk strijkt Lokaal Boetiek nog neer in Roeselare en Aalst (24 november) en in Deinze en Ieper (1 december).