Brandweerkazerne op de Belgiek

De verhuis van de brandweerposten van Anzegem en Deerlijk naar de nieuwe kazerne op de Belgiek was zaterdag een historisch moment. Voor het eerst in Vlaanderen realiseerden twee gemeenten samen één kazerne.
De verhuis van het wagenparken en van de manschappen verliep met een verzorgde plechtigheid. Nadat op beide plaatsen de oude kazerne, niet zonder emotie, verlieten, ging het met loeiende sirene richting Belgiek.
Frank Vandeweire van de nieuwe post ‘Belgiek’ benadrukte dat de samensmelting van de korpsen een ‘1 + 1 = 3 ‘kan betekenen. ,,Wij tellen zo’n 70 leden, beschikken over een functioneel gebouw en ik ben ervan overtuigd dat dit de verbondenheid zal versterken.’’
De burgemeesters Croes en Vindevogel straalden bij deze realisatie die mee werd uitgedokterd door de vroeg overleden burgemeester Van Marcke van Anzegem.
Na de zegening van gebouw, wagenpark en korpsleden werd er geklonken op de ‘Belgiek’. Op de eerste zondag van februari is er een openpoort gepland voor iedereen.

Odeerlijk aan het werk

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december waren de vrijwilligers van Odeerlijk op pad. Odeerlijk heeft de gemeente omgetoverd tot een uniek kerstdorp. Ze plaatsten 1,5 kilometer rode loper en 240 kerstbomen bij de deelnemende handelaars. De gemeente ondersteunt deze mooie kernversterkende activiteiten en aankleding van de handelszaken. Odeerlijk slaagt er in om het dorp op één lijn te krijgen. ‘Samen sterk’ is hun leuze.
Komend weekend is er dan voor de eerste maal een kerstworp in de Vrije Basisschool Belgiek. Op zaterdag 7 december om 15u30 stipt komt de kerstman langs met veel snoep voor de kindjes en cadeaubonnen voor de grotere kinderen (iedere worp is er voor meer dan 150 euro aan cadeaubonnen te winnen).
Op zondag 8 december komt de kerstman in het Blue Woods Hotel (recht tegenover Meubelen Gaverzicht) op de Statiewijk om daar ook ouders en kinderen te verwennen vanop het balkon van het Hotel