voorstelling boek 'Ik kan u niet vergeten' in bibliotheek Deerlijk..

In de bibliotheek stelden Joris Iven en Luuk Gruwez een bloemlezing van gedichten van René De Clercq voor. Een boek dat het wellicht meest gekende gedicht ‘Ik kan u niet vergeten’ van De Clercq als titel meekreeg.
René De Clercq (1877 – 1932) werd in Deerlijk geboren en zijn geboortehuis is reeds meer dan een kwarteeuw een museum. Het herinnert aan de tijd van toen en aan de dichter van ‘Ik kan u niet vergeten’. Het museum krijgt het bezoek van scholen en groepen. Er wordt elk jaar een tweedehandsbeurs van boeken in georganiseerd.
Joris Iven, dichter en vertaler, selecteerde een bloemlezing van de poëzie van De Clercq en stelde ze ook voor. “De verzameling is representatief voor deze dichter en Luuk Gruwez, Deerlijkse dichter en ereburger, schreef een voorwoord
Secretaris Jan Dhaluin van het Genootschap René De Clercq gaf voor de voorstelling de inleiding en uitgever Leo Peeraer overhandigde de eerste exemplaren aan de medewerkers.