Vernieuwing voetpaden in Deerlijk

De komende weken vernieuwt de gemeente Deerlijk een aantal voetpaden. Ook het wegdek op de hoek tussen de Pontstraat en ’t Dammeke werd afgewerkt. “Zowel het voetpad als het wegdek diende nog afgewerkt te worden na de werken van het woonzorgcentrum. Een dossier dat al enige jaren aansleept, geraakt eindelijk opgelost.” aldus Bert Schelfhout (Open Vld). “Tegelijk laten we enkele sterk verouderde voetpaden vernieuwen, zodat mensen niet struikelen over losliggende tegels.”

Er is voorzien in de aanleg van het voetpad en asfalt aan het Dammeke. Op het Vredeplein parallel met de Verhammelaan wordt het oude voetpad vernieuwd. In de Oliebergstraat legt de gemeente de strook tussen de Verhammelaan en de Vredelaan opnieuw aan. Ook op het voetpad en fietspad van het kruispunt tussen de Europalaan en de Kortrijkse heerweg voorziet de gemeente in een heraanleg. In de Kapelstraat wordt het verouderde voetpad vernieuwd in de bocht ter hoogte van het voormalige Torenhof.