Sterrenstoet op de Trompewijk te Deerlijk

Het was zaterdagochtend fris maar tegen halverwege de voormiddag was de zon op post. De jonge koningen van de Trompewijk gingen op ronde en genoten.

De Trompewijk heeft een lange traditie van een sterrenstoet. Luc Kemseke rekende uit dat men aan het 37ste jaar toe is. “Wij bezoeken de 65-plussers en bezorgen hen een rozijnenbroodje. Dit wordt sterk gewaardeerd door onze senioren.”

Voorzitter Luc Bulcaen van het Trompebestuur: “Een twintigtal kinderen zijn op post. Boer Toon zorgde voor de versierde huifkar en wij voor de broodjes. Enkele wijkbewoners zorgen mee voor de organisatie en de veiligheid onderweg. Bij zo’n zonnig weertje is nog meer een feest om in onze wijk rond te rijden en aan te bellen bij de senioren.’’

‘s Middags staan voor alle koningen en medewerkers frietjes klaar in het buurthuis en onderweg worden zij getrakteerd op chocomelk.