Inhuldiging nieuwe brandweerkazerne

Vrijdagavond werd de gloednieuwe brandweerkazerne voor de gemeenten Anzegem en Deerlijk op de Belgiek ingehuldigd.

De twee burgemeesters eerden in hun toespraken hun in 2017 overleden Anzegemse collega Claude Van Marcke. Claude Croes: “Wij waren samen de pioniers voor dit intergemeentelijk project. Een gedurfd iets dat veel tegenwerking kreeg maar uiteindelijk gerealiseerd is. Op zo’n dag missen wij hem. Wij zijn gelukkig dat zijn dochter Pauline er hier vanavond bij is.”

Minister De Crem en gouverneur Decaluwé benadrukten het unieke van de realisatie tussen twee gemeenten.

In de loop van de plechtigheid werd de in 2011 tijdens een dienstopdracht verongelukte Wouter Vancraeynest op een bijzondere wijze in herinnering gebracht. Het oefenplein bij de kazerne krijgt voortaan de naam ‘Sergeant Wouter Vancraeynest Plein’.