Pater Marc Kemseke verlaat Lourdes

Op woensdag 12 februari werd pater Mark Kemseke officieel uitgewuifd in Lourdes. Hij was tot einde 2019 in het Zuid-Franse bedevaartsoord verantwoordelijke voor de contacten met alle Nederlandstalige bedevaarders die er kwamen.

Mark, geboren en getogen Deerlijkenaar, was in zijn lagere schoolleeftijd misdienaar en hij trad na zijn humaniora, in het Sint-Jozefsinstituut te Kortrijk, binnen bij de paters Oblaten in Korbeek-Lo. ,,Ik weet nog dat ik in 1966 voor de eerste keer in Lourdes was Op 13 juli 1974 werd ik in Waregem door Monseigneur De Smedt tot priester gewijd. Op 21 juli deed ik in de Sint-Columbakerk van Deerlijk mijn eremis en twee dagen later reisde ik met de bedevaart van de Boerenbond ook naar Lourdes.’’

Lourdes werd het grootste deel van zijn leven zijn werkterrein. Overleg met bisschoppen en verantwoordelijken voor de bedevaarten maakten hem tot een ‘BV’ in Lourdes. Internationaal overleg i.v.m. het Heiligdom maakte hij van dichtbij mee.

Woensdag werd hij uitgewuifd, in aanwezigheid van familieleden en een afvaardiging van de pastorale eenheid De Wijngaard.