Oproep tot elastiek voor mondmaskers

In het atelier van Martine Labeeuw (Vichtestraat) is het naaien voor klanten gestopt. ,,Ik heb besloten mondmaskers te maken voor de zorgverstrekkers. Dochter Sien helpt erbij en wij hebben er al 220 klaargemaakt.’’ Het idee kwam er na het horen dat er een groot tekort is aan maskers. Els, een thuisverpleegster uit de buurt, vond dit een mooi initiatief en zij staat in voor het bezorgen van de mondmaskers aan collega’s. Er is ook een weg naar het woon zorgcentrum in Deerlijk. Martine: “Wij deden bij vrienden en kennissen een oproep voor elastiek en/of stof. Het gaat over katoen. De elastiek is opgebruikt en wij maken ze thans met vier stukjes lint maar dat is niet zo praktisch.” Moeder en dochter aan de naaimachine en papa Rik rijdt rond om stof of elastiek op te halen. “Wij doen alles met de nodige voorzorg in het kader van ‘social distance’. Wij hebben de dringende vraag naar katoen (een niet meer gebruikt katoenen tafelkleed, overschotjes katoen allerhande van welke kleur ook), platte elastiek, linten). Ze mogen aan onze voordeur of in de brievenbus gelegd worden. (Vichtestraat 15). Een belletje kan ook op 056 70 48 51.” Vanavond om 20 uur luiden de kerkklokken twee minuten als eerbetoon aan de hulpverleners.