Lancering nieuwe schoolsong ‘Kriebels’ brengt vrolijke noot

Het lied zelf werd gemaakt door Stijn Callens, Olivier Vanpeteghem, Pieter Deknudt
en kan je beluisteren via https://www.youtube.com/watch?v=gVUm03CU_ZE&feature=youtu.be

Tijdens deze periode van verplichte quarantaine is het ook voor alle schoolgaande kinderen lastig. Terwijl kinderen uit het middelbaar heel vaak nog contact hebben met elkaar en met de juf via sociale media of het internet, is het voor veel kleuters en lagere schoolkinderen moeilijker om nu nog rechtstreeks contact te houden met de juf/meester of met hun klasgenoten. Daarbovenop komt nog eens dat er tijdens de voorbije drie weken ook wel thuis moest gewerkt worden voor school om de leerachterstand niet te groot te maken en dat is niet altijd gemakkelijk.
De ouderraad van de scholen de Berk en de Beuk in Deerlijk wil de kinderen vanaf vrijdag (3 april) met een écht vakantiegevoel de paasvakantie insturen door het lanceren van een gloednieuwe schoolsong. Hiermee wil de ouderraad letterlijk en figuurlijk voor een positieve ‘noot’ zorgen in deze moeilijke tijden. De voorbije maanden hadden enkele muzikale ouders zelf een lied gecreëerd dat specifiek over de Berk en de Beuk gaat en ingezongen werd door enkele ouders en leerlingen van de school. De leerlingen hadden hiervoor zelf leuke zinnen, ideeën of verhaaltjes kunnen indienen bij de muzikanten. De titel van het lied is Kriebels en het resultaat is een origineel en professioneel opgenomen lied dat in elke hitlijst zijn plaats kan hebben. Het is een fantastisch nummer geworden, met een catchy melodie en originele teksten. Normaal zou de schoolsong voor de eerste keer gespeeld worden op het schoolfeest in juni maar de ouderraad wil in deze coronatijden niet wachten tot dan en wil de kinderen graag al extra afleiding geven tijdens de paasvakantie door het nieuwe lied vanaf vrijdag te verspreiden.
De bedoeling is dat de kinderen thuis al naar het lied kunnen luisteren en er wordt hen gevraagd om leuke filmpjes door te sturen waarbij ze hun creatieve talenten kunnen boven halen door bv. een leuk (TikTok-)dansje te maken op het lied, een karaokeversie van het lied te creëren,  het lied zelf mee te zingen, … De kids kunnen zo zelf echt popsterren worden en mogen zich helemaal laten gaan door zich bijvoorbeeld te verkleden of door zelf een decor in elkaar te knutselen. Hun filmpjes kunnen gepost worden op Facebook of Instagram met als #berkenbeuk. Als de school dan terug opengaat, mogen de kinderen met de origineelste en tofste filmpjes als prijs de rest van de school trakteren met popcorn!
De ouderraad hoopt om met deze actie een vrolijke noot te kunnen brengen voor de kleuters en lagere schoolkinderen van De Beuk en De Berk in Deerlijk.