Woonzorgcentrum Deerlijk coronavrij

De voorbije week werden de personeelsleden van het woonzorgcentrum de Heilige Familie in Deerlijk getest. Van de 140 personeelsleden bleken er dertien besmet na de testen. Zij zitten thuis in quarantaine.  De personeelsleden reageerden tevreden. “Ze waren vragende partij om getest te worden, ze zijn supervoorzichtig en willen op geen enkele manier anderen besmetten.” aldus schepen Sandra De Leeuw-Goussey.

Het woonzorgcentrum nam alle mogelijke maatregelen om het virus tegen te gaan. Ze zetten sterk in op handhygiëne, mondmaskers en maten zelf regelmatig de temperatuur van de medewerkers.   Het was schepen van personeel Sandra De Leeuw-Goussey die aandrong bij de directie om niet enkel de bewoners maar ook het personeel van het WZC zo snel mogelijk te testen. “Ik denk dat het cruciaal is om het personeel van het WZC te testen omdat je het virus ook perfect kan verspreiden zonder symptomen. Vandaar dat ik heb aangedrongen.’’

Tot nog toe overleden 8 personen in het WZC vermoedelijk ten gevolge van het coronavirus. Momenteel zijn er geen nieuwe besmettingen in het WZC.   Een persoonlijke vriend van me  Steven Vervaeke – nota bene afkomstig uit Deerlijk – is viroloog in het AZ Delta Roeselare. Ik vroeg of hij kon helpen. Hij doet dergelijke testen oa in rusthuizen. “Testen is zo belangrijk, we kunnen er levens mee redden.” Zijn team nam de testen af, waarvoor een grote dank u wel.