Pop-up zomerbar "De Lochting" in Deerlijk, waar families en kinderen welkom zijn.

De zomer wordt dit jaar net iets anders, daar besliste Covid-19 over. Het wordt voor velen een vakantie in eigen streek. Vier vrienden richtten de eerste Deerlijkse pop-up zomerbar in. De dertigers en initiatiefnemers zijn Tom Coghe, Matthias Nuytten, Tijs Dujardin en Anna Adamski. Zij willen iedereen een onvergetelijke zomer bezorgen in de Beverenstraat 61 te Deerlijk met hun zomerbar “De Lochting”.
De pop-up zomerbar gaat open op zaterdag 27 juni. De bar is geopend van donderdag tot zaterdag van 15 tot 22 uur. Op zondag kan je genieten van 11 tot 22 uur. De bar bevindt zich in een boomgaard van een kleine duizend vierkante meter en is enkel open bij goed weer. Het concept van De Lochting is vrij eenvoudig; onthaasten, genieten en mensen opnieuw verbinden in een groen maar huiselijk kader in eigen gemeente. Tijdens het weekend zouden er ook geregeld activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden zoals een petanquetoernooi, quiz met quizmaster Bert Dujardin, yoga met Time2Yoga, kinderanimatie en een akoestisch optredentje. De kindjes kunnen zich uren bezighouden in een grote zandbak, afgezette baby speelhoek en op de schommeltjes en glijbaan. Het terrein is ook volledig afgesloten zodat de ouders op hun gemak kunnen zijn. Ook de oudere kinderen en volwassen kunnen hun competitiviteit kwijt aan de ping-pong tafel en petanquebaan. Maar daarnaast is de zomerbar ook de ideale plaats om bij een drankje af te spreken met vrienden en familie. De initiatiefnemers roepen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.
“De Lochting  is één geïntegreerd verhaal van solidariteit en partnerships. Daarom zullen we zoveel mogelijk werken met lokale handelaars zoals zondagse lunch aangeboden door traiteur Coup de Feu, Chocolaterie Hannes D’Heedene voor artisanale frisco’s, de lekkere gin van de zussen Feryn, de lokale bieren van Brouwerij De Brabandere. Wij willen ook de buurtbewoners bedanken en de vrienden van De Lochting voor hun steunt en positivisme. We zijn hen enorm dankbaar dat we onze droom mogen waarmaken”, aldus een enthousiaste Tijs Dujardin.

  • Pop-up zomerbar "De Lochting" in Deerlijk, waar families en kinderen welkom zijn.