Koningswijk wordt mooier en toegankelijker met nieuwe paden en groen

In de Koningswijk zijn momenteel grote werken aan de gang. De wijk die zijn naam dankt aan haar koninklijke straatnamen, krijgt gloednieuwe paden en ook stukken groen worden vernieuwd. “De vernieuwing is het gevolg van onze ambitie om heel wat plaatsen in Deerlijk mooier, toegankelijker en onderhoudsvriendelijker te maken.” aldus schepen van openbare werken Bert Schelfhout (Open Vld).  De meer dan 40 jaar oude paden bestonden uit grote tegels en lagen zeer oneffen. Dit bracht veel hinder met zich mee voor passanten. Nu kiest de gemeente voor betonpaden uit een stuk.  “De nieuwe paden zijn aangepast rekening houdende met fietsers, wandelaars en mensen met een beperking.  Voor het fietsverkeer werden onder andere de bochten en de breedte van de paden gewijzigd. We verlaagden ook boordstenen zodat het toegankelijker is voor mensen met een rolstoel of rollator. De vernieuwing zorgt er ook voor dat er minder herstellingen en onderhoud nodig is voor de komende 40 jaar.” aldus Schelfhout.