Steven Deldaele vervangt Bjorn De Smet als directeur in De Kim

Na de herfstvakantie kwam Steven Deldaele als vervanger van directeur Bjorn De Smet van De Kim. Bjorn verliet de school voor een functie in de onderwijskoepel van het gemeentelijke onderwijs. Steven (47) is Deerlijkenaar van geboorte en woont thans in Zwevegem. Hij stamt uit een onderwijsfamilie. Zijn vader Marc en moeder Maria verdienden ook hun sporen, respectievelijk in het lager onderwijs van Deerlijk en Zwevegem.  ,,Ik behaalde mijn onderwijzersdiploma in de normaalschool van Tielt en kwam na een periode van interims in de school De Kim terecht. Niet om voor de klas te staan maar om lichamelijke opvoeding te geven. Dit beviel mij en tot voor de herfstvakantie was dit mijn functie.’’
Steven ziet zijn nieuwe functie als een uitdaging. ,,Ik weet dat ik over een zeer goed team beschik waardoor een goede zorg voor de leerlingen mogelijk is. Zowel organisatorisch als pedagogisch wordt er hier ten volle voor gegaan. Wij hebben leerlingen met diverse leerproblemen. De jongste groepen volgen de lessen hier in De Kim. Vanaf 8 à 9 jaar gaat het verder in De Sam, waar Stijn Eeckhout directeur is.