Ruim 3 miljoen euro subsidies voor Deerlijkse scholen

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs keurde op 9 december een principieel akkoord goed voor subsidies voor de Deerlijkse scholen De Beuk en De Kim. Het gaat over een bedrag van 3.413.828,51 euro.
Burgemeester Claude Croes: “De gemeente zal deze subsidies gebruiken voor de renovatie van de twee scholen. Zo krijgen de klaslokalen een grondige opfrisbeurt en is er ruimte voor enkele nieuw te bouwen delen. Daar maken we plaats voor door onder meer de chalets aan de Beuk af te breken. Verder zullen we de speelplaatsen van de scholen vernieuwen, met ruimte voor speeltoestellen en groen.  Deze renovaties maken deel uit van ons meerjarenplan 20-25. Zo willen we een optimale omgeving creëren voor de vorming en ontwikkeling van onze leerlingen.”