Vaccinatiecentrum is klaar maar de vaccins komen met mondjesmaat

Veel persbelangstelling voor de start van het vaccinatiecentrum in Xpo te Waregem. Het centrum oogt mooi, functioneel maar het blijft wachten op voldoende vaccins om op volle toeren te kunnen vaccineren. De meeste Deerlijkenaren zullen nog geduld moeten oefenen vooraleer zij hun vaccin kunnen krijgen in Waregem Expo.
,,Donderdagnamiddag is er opnieuw een groep aan de beurt en volgende week donderdag een derde’’, vertelde Bruno De Backer aan de pers die samen met de burgemeesters van Anzegem, Deerlijk, Waregem en Wielsbeke een rondleiding kregen. Eenmaal voldoende vaccins voorhanden kan de kruissnelheid op zo’n 1200 inentingen per dag gebracht worden. Na de huidige inloopweek komen enkele collectieve voorzieningen aan de beurt en om in de loop van maart (vanaf 20 maart?)  te starten met de 65-plussers. Sara Barbe van het organisatieteam wist te vertellen dat de uitnodigingsbrieven met dag en uur veertien dagen vooraf verstuurd worden. Er wordt verwacht dat elkeen die zijn brief ontvangt een bevestiging bezorgt.