Kuikentjes en kippen voor het Bokkeslot

Sinds ruim een maand is er geen pluimvee meer op de kinderboerderij. De vogelgriep maakte het opruimen van bijna alle pluimvee noodzakelijk en daarna volgde een periode van leegstand. Boer Willem: ,,Wij kregen van de school voor dierenzorg (Vabi) het aanbod van enkele diertjes uit hun boerderij. Dit is de start om opnieuw een bonte variatie van pluimvee te herbergen en te zien opgroeien. De kinderen kunnen er opnieuw van genieten.’’ Zes kuikentjes van enkele dagen kregen een plaatsje in de broedmachine van de kinderboerderij. Een lamp houdt de ruimte lekker warm. Opgroeien is de boodschap. Er is in de stallen een volledig nieuwe infrastructuur voor het laten kweken van kippen en pluimvee.
Boer Willem: ,,Een eerste kleine ruimte voor kuikens die niet meer afhankelijk zijn van extra warmte. Met een schuif kunnen die diertjes in een grote ruimte en met een andere schuif in een weide. Wij kunnen dit systeem gebruiken voor het opgroeien van leghennen, eenden en ook van mestkuikens.’’