Kampen bouwen op het Gaverdomein

Door de huidige situatie zijn kinderen beperkt in het beleven van hun vrije tijd. Nog eens goed ravotten, luidruchtig zijn, zich vuil maken, in een boom klimmen… Het is in deze tijd allemaal niet meer vanzelfsprekend. De jeugddienst organiseert een uitdagende bouwspeelplaats op het Gaverdomein waar kinderen nog kampen mogen bouwen naar hartenlust. Iedere woensdag- en vrijdagnamiddag is er ook een uitleendienst waar kinderen materiaal kunnen komen halen om hun kampen te bouwen: doeken, houten latten, fiets- en autobanden, touw, haspels, plooimeters, buizen. Men mag ook je eigen materiaal meebrengen zolang je dit op het einde van de dag terug meeneemt naar huis. Buiten spelen is gezond, kinderen ontwikkelen zich lichamelijk en geestelijk, ze maken nieuwe vriendjes, ze leren nieuwe inzichten, ze gebruiken hun fantasie, hun zelfvertrouwen krijgt een boost…
Schepen Bert Schelfhout: ,,De bouwspeelplaats is er voor kinderen van het lager onderwijs maar iets oudere kinderen zijn ook welkom. Voor jongere kinderen zijn de uitdagingen nog iets te groot op de bouwspeelplaats maar deze kunnen altijd spelen op de speeltoestellen aanwezig op het Gaverdomein.’’
Aaron van de jeugddienst: ,,De bouwspeelplaats en de kampen zullen regelmatig gecontroleerd worden op stevigheid zodat kinderen veilig kunnen spelen. Als een kamp gevaarlijk is zal dit afgebroken worden.”
Bouwspeelplaats: ieder dag vanaf woensdag 5 mei tot en met vrijdag 18 juni
Uitleendienst: woensdag van 13 tot 16.30 uur en vrijdag van 15 tot 16.30 uur. Gesloten op woensdag 12 en vrijdag 14 mei. Info:  aaron.nys@deerlijk.be of 0475 78 44 35