Deerlijk voorziet pop-up skatepark op Gaverdomein

De gemeente Deerlijk heeft een skatepark voor beginners geïnstalleerd op haar Gaverdomein. Het gaat om een aantal ‘skate’-elementen waar jongeren naar hartenlust kunnen oefenen op een goede ondergrond.  “Al heel wat jaren leeft de vraag van jongeren om een skatepark te realiseren. Ik kreeg zelf enkele persoonlijke briefjes van jongeren in mijn brievenbus.” aldus Schepen van Jeugd Bert Schelfhout (Open Vld).  “Na overleg en denkwerk kozen we voor een aantal goede skate-elementen waarop skaters de basis kunnen oefenen. Het gaat om verschillende boxen en een rail. We werken aanvullend op de aanwezige infrastructuur in onze regio. In Vichte, Kortrijk, Waregem kunnen skaters bijvoorbeeld terecht voor het grotere werk. We zijn ook creatief geweest, zodat we met beperkte middelen toch veel resultaat konden brengen voor de skaters.”

Zelf gemaakt

Een skatepark zoals dat in Waregem kost 100 000 euro. “Dat budget hebben we niet voor handen. We stelden ons de vraag hoe we met beperkte middelen toch wat konden doen.” aldus Schelfhout.  “Onze jeugddienstmedewerker Aaron is zelf een fervent skater.  Hij kreeg de ruimte om dit zelf uit te werken samen met onze mensen van de technische dienst. Zo bleef de investering beperkt tot de aankoop van materialen en de tijd van de medewerkers. We kwamen ook heel snel tot realisatie omdat we zo procedures van aanbesteding vermijden.  Dank aan Aaron en de technische dienst!” De locatie en ondergrond zijn eigenlijk de belangrijkste onderdelen van je skatepark. Een vlakke ondergrond zoals een strakke asfalt of gladde beton is ideaal.  Ook best niet in de vlakke zon, maar met wat schaduw.  “Daarom hebben we het skatepark op een deel van de asfaltparking van het Gaverdomein ingericht. Allen daarheen!” lacht de schepen van jeugd.

Skatekampioene in Deerlijk

Recent plaatste skateboardster Lore Bruggeman uit Deerlijk zich voor de Olympische Spelen in Tokio.  “Dat is een fantastische prestatie. Zij is een prachtige ambassadrisse voor de skatesport. Het is dan ook meegenomen dat we nu ook startende skaters uit Deerlijk en omstreken kunnen helpen.” besluit Bert.