5 genomineerden voor eerste Deerlijkse Deureduwer 2021

Wanneer kom je aanmerking om Deerlijkse Deureduwer te zijn/worden?
Het is een beloning voor een Deerlijknaar , een vereniging, een instelling of onderneming die het afgelopen jaar een bijzondere verdienste had op Vlaams cultureel-maatschappelijk of economisch gebied’ en die daarbij toonde te beschikken over heel wat doorzettingsvermogen en veerkracht. Dit is een organisatie van ‘Culturele Kring Ic Dien Deerlijk’.

Wie ontvangt de eerste award ?
Dat zullen alle aanwezigen beslissen op het Vlaanderen Feest van 11 juli aanstaande in de Soeur Sourire. De Deureduwer wordt uitgereikt op de 11 juli-viering dat doorgaat in de Soeur Sourire. Tijdens dit feest in de Rodenbachstraat zijn er verscheidene optredens.  Jérémie, de Deerlijkse fanfare Sint-Cecilia, Koen Crucke, Zé Quaffrez en Bram & Lennert zullen het beste van zichzelf geven op het podium.  Iedereen die aanwezig is die dag kan stemmen tot 16 uur en mee de winnaar bepalen.

Uit een lijst van 15 genomineerden selecteerde het bestuur uiteindelijk 5 genomineerden(geen evidentie, want allen toonden het voorbije jaar meer dan veerkracht genoeg om geselecteerd te worden, maar wie weet naar volgend jaar toe)
Veerle Derammelaere , voorzitter vzw Fibroveerke
Corona was voor iedereen een struikelblok. Fibroveerke moest zijn agenda volledig schrappen. De computer was de beste vriend en nam de plaats in van de sociale contacten. Een Zoommeeting is niet hetzelfde als een ontmoeting in levende lijve maar bracht tijdelijk een oplossing. Fibroveerke zag zich genoodzaakt organiseerde de laatste maanden wandelmomenten met kleine groepjes te organiseren. Hopelijk is 2021 voor  Fibroveerke een nieuwe start want de vzw bestaat 15 jaar.

Jérémie Vrielynck
Is dit jaar te zien op Buikrock en Vlaanderen Feest op 11 juli in Soeur Sourire Moest het voorbije jaar een hersenvliesontsteking overwinnen waardoor hij bijna een vol jaar zijn stem kwijt was en amper kon zingen. Slaagde er toch in met zijn 4 jongste (Vlaamse) liedjes viermaal in de Top 10 te komen . Proficiat

Geert Coucke
Zag zich genoodzaakt om door tal van tegenslagen en ettelijke operaties zijn zaak te moeten stop zetten. Probeerde zich met zijn hobby als kunstschilder terug op te werken, maar toen sloeg corona toe. Raakte in depressie – burn out en hoopt nu stap voor stap zijn hobby terug op te starten

Familie Deleu – Vandebuerie
Meermaals sloeg het noodlot toe in deze familie. Vader Jaak verdween op een heel verontrustende wijze bij het begin van het jaar, verblijft in het rustoord en heeft te kampen met kanker. Zijn schoondochter Mieke  Six verwerkt ook deze ziekte. Kleindochter Stephanie (dochter van Yves en Mieke) overleed aan kanker en 2 kleinkinderen Marthe en Raph  (kinderen van Magali Vandebuerie en Thijs Verbeke) overleden aan een ongeneeslijke erfelijkheidsziekte.

Thomas Buyltinck, een nieuwe inwoner van Deerlijk, komende van Zulte. (Beverenstraat 56)
Hij is héél sociaal en doet maar al te graag vrijwilligerswerk. Hij nam zelf het initiatief om een boekenhuisje ineen te timmeren langs de Beverenstraat met een deurtje waarin mooie boeken steken voor de geïnteresseerde inwoners van Deerlijk. Als nieuwkomer zoiets in je voortuin zetten, is dit een nominatie waard.

[/cm