Familie Vandebuerie-Six wint eerste Deerlijkse Deureduwer

De Deerlijkse culturele vereniging Ic Dien kijkt terug op een geslaagde Vlaamse Feestdag… De familie Vandebuerie-Six werd laureaat van de eerste Deerlijkse Deureduwer. Een onderscheiding van Ic Dien voor een Deerlijknaar, vereniging, instelling of onderneming die het afgelopen jaar een bijzondere verdienste had op Vlaams cultureel, maatschappelijk of economisch gebied en die daarbij blijk gaf van heel wat doorzettingsvermogen en veerkracht. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond muzikaal Vlaams Feest in Soeur Sourire. Het beeldje was van de hand van kunstenares Gudrun Vandoorne (Gaverhopke, Waregem). Er was een héél ruime opkomst in de Rodenbachstraat, een héél gezellige sfeer en schitterende optredens.

Het noodlot sloeg meermaals toe bij Yves en Mieke Vandebuerie-Six. Vader Jacques Vandebuerie verdween op een heel verontrustende wijze bij het begin van het jaar, verblijft in het rustoord en heeft te kampen met kanker. Zijn schoondochter Mieke Six verwerkt ook deze ziekte. Stephanie Vandebuerie, dochter van Yves en Mieke, stierf aan kanker en twee kleinkinderen, Marthe en Raph, kinderen van Thijs Verbeke en Magali Vandebuerie, overleden aan een zeldzame erfelijkheidsziekte.