De sterktste Filou van Deerlijk
Als slot van de 111de statiekermis te Deerlijk werd in Café De Statie maandagavond ‘De sterkste Filou van Deerlijk’ verkozen.
De 4 wijken (Centrum, de Statie, den Belgiek en de Molenhoek) namen het tegen mekaar op in 3 categorieën : dames, heren en bestuur. Alle kandidaten moesten hun krachten laten zien en met de hamer zoveel mogelijk punten verzamelen bij ‘De kop van jut’. De sterkste Filou bij de dames werd Lies Dewitte (Molenhoek) en bij de heren Ward Deprez (Den Belgiek). De wisselbeker, overhandigd door jurylid Schepen Regine Rooryck, ging naar Den Belgiek dankzij winnaar Frank Vanoverschelde. ‘Het werd een succesvolle kermis, klein maar fijn’ aldus een tevreden voorzitter Carl De Donder en jarige wijkburgemeester Willy Cattebeke (80 jaar en 30 jaar wijkburgemeester). In 2022 vindt de volgende editie opnieuw plaats in de loods van Casier Recycling.