Europese kaart voor mensen met een beperking

,,Een Europese kaart voor mensen met een beperking. Hier spelen wij als gemeente op in en maken via Sofie Hatse promotie’’, vertellen schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken en raadslid Sophie Mespreuve.  De gratis kaart bevordert de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. Louis Vanderbeken: ,,Bij een cultuurvoorstelling krijgt men als eerste toegang tot de zaal. De houder van zo’n kaart kan op een plaatsje vooraan rekenen of aan de zijkant. In de theaterzaal is er een ringleiding om een hoorapparaat mee te connecteren.”
Sophie Mespreuve: ,,Een ander voorbeeld is het gratis ontlenen in een andere bib waar een aangepaste collectie is. Men kan ook langer ontlenen voor voorleesboeken en grootletterboeken’’
Sofie Hatse: ,,In het zwembad staat een rolstoel ter beschikking en is er een rolstoellift. Assistentiehonden zijn welkom in de gemeentelijke gebouwen.’’
Info op  HYPERLINK “http://www.eudisabilitycard.be” www.eudisabilitycard.be