Philip Ghekiere volgt Sandra De Leeuw-Goussey op als schepen van economie in Deerlijk

OpenVLD zal voorzitter en gemeenteraadslid Philip Ghekiere voordragen om schepen Sandra De Leeuw-Goussey vanaf 1 januari 2022 op te volgen. Schepen Goussey herschikt haar professionele activiteiten maar blijft sterk politiek geëngageerd binnen de partij en actief als gemeenteraadslid.
Sandra De Leeuw-Goussey: “Het ambt als schepen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en ik wil de beste kwaliteit brengen in alles wat ik onderneem. Mijn werk als schepen valt steeds moeilijker te combineren met het runnen van een groeiend bankkantoor en de organisatie van mijn zwemklasjes, een passie waar ik super veel voldoening uit haal. Fijn dat Philip net nu professioneel de opportuniteit heeft om van mij over te nemen. Ik heb als schepen bijgeleerd, veel fijne mensen ontmoet en ik wil alle collega’s bij de gemeentelijke diensten bedanken voor hun harde werk en de goede samenwerking. Mijn engagement voor ons blauwe team en Deerlijk blijft; ik volg alle dossiers verder op in de gemeenteraad.”
Philip Ghekiere: “Ik kijk er heel erg naar uit om mij als schepen in te zetten voor Deerlijk. Na 13 jaar intense betrokkenheid bij Berk & Beuk en een ongeveer even lange periode in de lokale politiek is dit een mooie kans om van op de eerste rij – en als deel van een topteam – te zorgen voor continuïteit en vooruitgang. Deerlijk is de best denkbare plek om op te groeien, te werken, te wonen, te shoppen, om te ondernemen en je vrije tijd door te brengen. En die positie willen we behouden en versterken. We hadden dit scenario in 2018 even besproken, maar het leek toen voor mij professioneel niet haalbaar en ik ben heel blij dat het nu wél kan. Ik voel een grote verantwoordelijkheid tegenover alle collega’s en de burgers van Deerlijk. Ik zal ook nog één en ander moeten bijleren, maar ik heb enorm veel zin om er, gesteund door team Deerlijk, vol energie in te vliegen. Ik wens uitdrukkelijk schepen Sandra te bedanken voor haar harde werk en volle inzet tijdens de drie voorbije jaren.’