Woonproject Francar uit de startblokken

Projectontwikkelaar ION uit Waregem realiseert op de site van de vroegere Francar (Waregemstraat-Sint-Rochusstraat) een woonbuurt met 31 appartementen en 17 gezinswoningen. De bouwput is er en het is de bedoeling tegen einde 2022 het geheel in gebruik te nemen. Woensdagmiddag metselde burgemeester Claude Croes de symbolische eerste steen. Davy Demuynck van ION stak zijn Deerlijkse roots tijdens een korte toespraak niet onder stoelen of banken. ,,Hier fietste ik veel voorbij toen ik naar de lagere school ging. Wij realiseren dit project in het centrum van de gemeente. Scholen, horeca en sportaccommodatie zijn op wandel- en fietsafstand.’’ Pieter Verfaille van de bouwarchitecten vertelde dat het project op zo’n 6500 vierkante meter wordt neergezet ,,Thans zijn de helft van de bouweenheden verkocht.’’ Burgemeester Claude Croes was vol lof over de realisatie. ,,Het is aantrekkelijk en biedt toegang voor fietsers en wandelaars.’’
Aansluitend mocht de burgemeester zijn talent als bouwvakker demonsteren om, geassisteerd door Davy Demuynck, de symbolische eerste steen te leggen.