Kerstsfeer krijgt vorm in Deerlijk

Vanaf december vernieuwde kerstverlichting in Deerlijk, voor het eerst ook in alle wijken

  • De oude en reeds decennialang onveranderde en verouderde kerstverlichting in de centrumstraten van Deerlijk en Sint-Lodewijk zal niet meer opgehangen worden. Vanaf dit jaar zal het volledige kerstsfeerconcept in de gemeente vernieuwd worden en wordt er enkel nog gebruik gemaakt van duurzame LED-verlichting.
  • “We kiezen ervoor om vanaf nu de kerstverlichting uit te besteden aan de firma Verstraete uit Jabbeke om een heel aantal redenen. Vooreerst zagen we dat er door de gure winterse weersomstandigheden heel hoge onderhoudskosten en herstellingskosten mee gemoeid waren, moesten er heel wat medewerkers van onze technische dienst twee weken lang niets anders doen dan de huidige overspanningen plaatsen en nadien weer afhalen en bovendien moesten we hiervoor speciaal een hoogtewerker inhuren. We kiezen om budgettaire en logistieke redenen voor een volledige ontzorging”, vertelt schepen van feestelijkheden Louis Vanderbeken. Ook de vernieuwde LED-verlichting zal de elektriciteitsfactuur doen dalen.
  • “Investeren in kerstverlichting is belangrijk om wat extra sfeer en gezelligheid te brengen in onze gemeente, niet alleen voor de burgers, maar ook voor de handelaars en de shoppers”, vervolgt de schepen.
  • Een jury, met burgers uit elke wijk, (Deerlijk centrum, Sint-Lodewijk, Statiewijk, Molenhoek en Belgiek) kon tijdens de procedure ook hun opmerkingen geven en was unaniem lovend over het nieuwe concept.
  • “De overspanningen worden vervangen in het centrum en in Sint-Lodewijk, en er wordt bijkomende verlichting voorzien aan de beide kerken, aan D’Iefte en aan het gemeentehuis. Aan de Sint-Columbakerk komt een kerstboom van wel 10 meter hoog. Ook op de Molenhoek, de Belgiek en de Statie worden er bomen ingekleed. Ik ben er heel fier op dat er voor het eerst in elke wijk kerstverlichting te zien zal zijn. We willen in deze donkere dagen elke Deerlijknaar laten genieten van de ultieme kerstsfeer”, besluit schepen van feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V).
  • De kerstverlichting wordt geplaatst op 1 december en zal vanaf 7 december (na Sinterklaas, zoals de traditie het wil) branden. Eind januari wordt alles opnieuw opgehaald.