Marc Vergote Deerlijkse ‘burger van de maand’

Marc Vergote (74) was onderwijzer/directeur van de gemeentelijke jongensschool en later van De Beuk. Vele Deerlijknaren kennen reeds deze volksmens en zaten bij Marc op de schoolbanken.
Marc is ook fotograaf en brengt Deerlijk in beeld met liefde en warmte voor de mensen. Wie heeft nog niet voor deze man zijn lens gestaan. Hij is nu vooral actief als fotograaf/schrijver voor InfoDeerlijk, het Wekelijks Nieuws en het parochieblad. Nu kan je Marc veel spotten met de elektrische fiets  doorheen Deerlijk. Dit met het fototoestel steeds in de fietszak om het laatste Deerlijkse nieuwtje in beeld te brengen.
Naast fotograaf is hij ook de auteur van 25 jaarboeken over Deerlijk.
Hij is secretaris en penningmeester van het Davidsfonds en van de toneelgroep ‘Die Ghesellen’. Deze taak doet hij nu reeds 51 jaar met liefde en volle overtuiging. Samen met echtgenote Erna steeds in de weer om in vele verenigingen een helpende hand toe steken. De Deerlijknaren zullen deze erkenning zeker beamen en weten je vele werk te appreciëren. Marc is ook ‘OER’-vrijwilliger in het Bokkeslot waar hij dikwijls groepen kinderen begeleidt tijdens hun boerderijkampen. Een graag gezien man in en om Deerlijk die het verdient om eens aan de andere kant van de lens te staan. De ‘Burger van de maand’ is een initiatief van Burgerlijk en iedereen kan maandelijks iemand verdienstelijk nomineren via www.burgerlijk.com of contacteer Niels of Jana.
Proficiat Marc, met je titel ‘Burger van de maand’.