Burger van de maand

Sophie: “Toen ik in Burgerlijk de leuke ‘burger van de maand’-plek zag, kwam onmiddellijk één naam in gedachten: onze buurman Domien Tuyttens. Hij werkt bij de gemeente, is brandweerman, werkte ook jaren als ambulancier en staat altijd op de eerste rij om iemand ter hulp te schieten met raad en daad.
Ook als buurman kunnen we steeds op hem rekenen en komt spontaan zijn naam als eerste tevoorschijn wanneer we met een vraag zitten of wanneer we iemand zoeken om een handje te helpen. Hij vertrekt elke dag gemotiveerd naar zijn job en keert elke dag met de glimlach terug naar huis. Zijn energie en enthousiasme lijken onuitputtelijk!
Naast zijn uitgebreide kennis over letterlijk alle klussen die je maar kan bedenken, is hij ook een toegewijde familieman. Het is soms wat zoeken naar een evenwicht tussen al dat werk en eens lekker genieten en niks doen, maar zijn gezinnetje is duidelijk heel belangrijk voor hem. Wanneer we elkaar tegenkomen, geniet Domien altijd van een babbel en een lach. Hij kan heel serieus zijn maar heeft ook dat plagerige kantje waar we al vaak mee mochten kennismaken.
Vanuit zijn job- en hobbykeuze is jullie waarschijnlijk al duidelijk dat Domien een enorm zorgend iemand is. Hij zou door het vuur gaan voor de mensen die in zijn hart zitten en is fervent bestrijder van het onrecht.
Zo hing hij ooit aan een autodeur van een rijdende wagen met dronken bestuurder om hem tot stilstand te krijgen en zette hij halfnaakt de achtervolging in na het betrappen van een inbreker. Kortom, iemand waar je steeds op kunt rekenen.
‘Een plezier om naast te wonen’, zullen alle buren wel beamen! Zoals zo vaak hielp hij ook nu terug bij het in elkaar steken van onze veranda. Van het eerste gaatje boren tot het laatste tochtprofieltje plaatsen. Doorheen al deze dingen, die hij als vanzelfsprekend beschouwt, wil hij nooit in de kijker staan. Daarom verdient hij het dubbel en dik om hier een maandje te shinen als ‘Burger van de maand’!
Toepasselijk ook, want hij is niet vies van een lekker stukje vlees 🙂 Ik weet zeker dat vele Deerlijkse ‘Burgerlijk-bezoekers’ Domien zullen kennen of herkennen, want hij is een heel geliefd persoon vanwege zijn warme karakter en engagement voor onder andere brandweer en jeugdbrandweer.
Dat de verkochte burgers deze maand een toost mogen zijn op Domien en deze brief een ode aan hem. De wereld zou mooier zijn met wat meer Domiens.  :)”