Genomineerden Deureduwer

Ignace Crombé
Eind 2021 … bij een routine-onderzoek moeten vernemen dat je ongeneeslijke pancreaskanker hebt, een die niet kan worden verwijderd, ‘veroordeeld’ tot ellendige chemokuren en je maanden geteld… Op een moment dat je je leven opnieuw probeert op de rails te krijgen met dochter Axelle en met je vriendin Nathalie…
Wat ‘rest’ er dan nog van het leven… Alles opgeven, eventbureau Animô stopzetten, berusten?… Niks daarvan dacht Ignace… voortdoen, genieten, kracht putten uit vele kleine dingen… een voorbeeld zijn van veerkracht. Vallen maar altijd weer opstaan en DEUREDOEN!

Jan Dhaluin
Meer dan 60 jaar inzet voor het culturele leven in Deerlijk, meer dan 60 jaar samen met zijn Mieke aan de wieg gestaan van het René De Clercqmuseum. Terecht hiervoor de provinciale medaille gekregen van de provincie West-Vlaanderen. Vorig jaar viel zijn Mieke weg, de drijvende kracht naast haar Jan. Een klap van jewelste, gekoppeld aan mobiliteitsproblemen.Maar Jan is er de persoon niet naar om bij de pakken te blijven zitten. Gewoon niet omzien en DEUREDOEN!

Els Decottenier
27 jaar geleden – Els is er ondertussen 2 x 27 – Belgisch kampioen wielrennen bij de elite in Gits en later 2 x tweede, een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen behaald met de Muur van Geraardsbergen in het parcours. Een naam als een klok dus in de wielrennerij bij de dames. Vallen en opstaan was ook haar deel in de sport én in haar privéleven toen haar man Rudy Demoor (ex-wereldkampioen hengelen bij de andersvaliden) plots uit het leven stapte. Mede door het lopen (met tal van ereplaatsen en een overwinning in de E 3 Gavercross, recentelijk in Edelare en halve marathon in Desselgem) en haar werk in De Kim vindt Els (moeder van
3 tieners) de nodige kracht om ‘deure te doen’. Krak van Deerlijk 2022 was dan ook meer dan terecht.

Rolande Libert
Soms met de moed der wanhoop, maar nooit het hoofd laten hangen ook niet als het kankernoodlot meerdere keren de familie treft, als je moeder bent van 2 jonge twintigers  en een druk professioneel leven hebt. Meerdere chemokuren en een operatie als gevolg. Het zo drukke maar geliefde sociale leven viel in één keer weg en je staat met anderhalf been in het graf. Heavy tijden, maar Rolande bleef en blijft er voor gaan. Meer zelfs, Rolande poseerde onlangs voor een kunstboek van ‘Warriors against cancer’ dat als missie heeft mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen. Rolande haalde daar enorm veel mentale kracht en energie uit. Leven tussen angst, hoop en liefde maar vooral DEUREDOEN !

Mooimakers Deerlijk –  Simon Vanryckeghem
Als er iets is dat nooit stopt, dan is het wel zwerfvuil opruimen, meestal is het dweilen met de kraan open. Ondersteund door Imog en gesponsord door ‘Diman Verhuizingen’ met een bakfiets de baan op met enkele vrienden-vrijwilligers en nooit gedaan. Geïnteresseerde vrijwilligers blijven welkom. Drijvende kracht achter de facebookpagina van Mooimakers en deureduwer als het aankomt om een extra wijk of straat op te ruimen of om de mooimakers te enthousiasmeren. Dan  is er altijd Simon…(samen met dochtertje Jana)… Opnieuw beginnen en DEUREDOEN!

Walter Nuyttens
Als kranige zeventiger, decennialang vrachtwagenchauffeur, verankerd aan de Koningswijk, overal heel graag bij…een gelukkig gezinsleven tot het noodlot toesloeg en dochter Lesley enkele jaren geleden MS kreeg met drie opgroeiende tieners en nu gekluisterd is aan haar rolstoel. Daarbovenop kreeg Walters vrouw enkele jaren terug nog een beroerte waarvan ze nog steeds herstellende is. Maar niet getreurd, DEUREDOEN, zegt Walter. Hij blijft zich even geëngageerd als vroeger als vrijwilliger inzetten.

Alle aanwezigen tussen 12 en 18 uur op Vlaanderen Feest – zondag 10 juli – Soeur Sourire kunnen hun stem uitbrengen. (1 stem/persoon – ook kinderen mogen stemmen). Bekendmaking laureaat om 18 uur.