De kerstcorrida is terug van weggeweest

Na enkele jaren van Covid en de bijhorende loopalternatieven zoals de Kerstcoronida, de kerstloop en de Paascorrida staat deze unieke organisatie  er op zondag 18 december weer helemaal terug, met een échte corrida. Ze hebben dit jaar wel met een concurrent op sportief gebied af te rekenen en dat is het wk-voetbal. De door sommigen voorspelde Belgische finale start om 16u op 18 december maar ondertussen weten we wel beter. De Belgische voetballers zijn thuis en mogen meelopen tijdens de Deerlijkse Kerstcorrida. De koning heeft het over #Deviltime, maar vergis u niet, ‘t is #corridatime!

Alain Himpe: “We beginnen dit jaar iets vroeger, omdat we ook tien kilometer aanbieden. Dat bleek een succes tijdens de Paascorrida. Door een uurtje te vervroegen kunnen we alle lopers ook voor het donker laten finishen. De Corrida draait nog steeds op vrijwilligers én op sponsors. We zijn die mensen ongelofelijk dankbaar. ‘t Is dankzij hen dat we dit op poten kunnen zetten en we bovendien een mooi bedrag kunnen schenken aan de Kim en de Sam. Want dat is nog altijd de hele bedoeling van de Kerstcorrida, naast alle sportieve en amusante gevolgen die zo’n groots event traditiegetrouw met zich meebrengen. Om alles in goed banen te leiden zijn we trouwens nog op zoek naar enkele seingevers, mensen die zich geroepen voelen mogen zeker contact opnemen. We gaan hen met plezier in de watten leggen die dag. eOok nieuwe vrijwilligers of sponsors allerhand mogen zich zeker nog aanmelden. Tot slot nog dit: we organiseren dit jaar de 39ste Kerstcorrida, en dat betekent dat we volgend jaar met een jubileum zitten. Schrijf dus alvast 17/12/2023 in uw agenda, het wordt ongezien!”