Wereldkampioenschap manillen in Deerlijk

Meer dan 550 deelnemers aan het wereldkampioenschap dat in de Gaverhal werd betwist. Een vlotte en fijna organisatie die in handen was van het centraal feestcomité. Schepen Louis Vanderbeken was één van de bezielers en kreeg de eer iedereen welkom te heten. Hij prees de organisatoren voor hun lange puike voorbereiding en uitwerking. Een uitspraak die door zeer velen beaamd werd.
In de voor- en namiddag de reeksen en vanaf de vooravond in een afvallingskaarting naar de finale toe. Daarvoor bleven nog 32 kaarters over. Het was even voor 20 uur toen alle wedstrijden voorbij waren. Meteen geraakte het bekend dat Steffi Duyck (34) uit Oostrozebeke zich tot nieuwe wereldkampioen manillen gekaart had.
,,Ik geraakte pas via een reservelijst ingeschreven en ben uiteraard zeer gelukkig. Ik kaart elke week en heb de knepen van de hobby van mijn oma geleerd. Ik nam vroeger eens deel aan het WK in Oostende (zonder succes) en werd 2de in het kampioenschap van mijn gemeente. Hier in Deerlijk zat het de hele dag mee.’’