Stijn Devolder wordt ereburger

Zondag 2 april wordt ex-wielerkampioen Stijn Devolder ereburger van Deerlijk. De plechtigheid zal bij zeer velen herinneringen oproepen aan vooral de vijf gloriemomenten die Stijn en zijn supporters samen beleefden. Stijn werd driemaal Belgisch kampioen op de weg bij de profs en won tweemaal de Ronde van Vlaanderen. Telkens een avond- en nachtfeest in Sellewie!
Voorzitter van de supportersclub Luc Van De  Populiere: ,,Op zaterdag 1 april wordt de Stijn Devolderfietsroute, samen met Stijn, ingereden. Een afstand van 30 kilometer in de richting van zijn geboortedorp Bavikhove. Verzamelen vanaf 13 uur aan het buurthuis van Sint-Lodewijk en vertrek om 13.30 uur.’’
Op zondag 2 april is het om 10 uur verzamelen in de kerk van Sint-Lodewijk. Stijn wordt gehuldigd en er is aan de kerk de onthulling van zijn standbeeld.  Daarna biedt de gemeente in de diezelfde kerk een receptie aan.
In de fotogalerij vind je enkele nostalgische foto’s terug

Click here to change this text