Vlaanderen Feest op 9 juli in het Gaverdomein te Deerlijk

Wat een feest in en om het Gaverdomein georganiseerd door ‘Ic Dien’. Van ‘s morgens was er een heuse ‘oude tractorenparade’ onder leiding van Raf Vanhoutte met een vijftigtal oude tractoren. Pronkstukken van oldtimerauto’s stonden tentoon op de parking. De Deerlijkse fanfare begroette de mensen met hun beste meesterstukjes tijdens het aperitief. Oesters werden gesmaakt, Mathieu en zijn Gaverkasteelteam zorgden voor het vele lekkers op de borden van het talloze publiek. Daarna volgden tal van optredens: Soetkin Collier, Koen Crucke, de lokale Barbier van Sevilla, Ignace Baert, Bram & Lennert en Jérémie Vrielynck brachten het publiek in vervoering. Ignace Baert werd geëerd voor zijn hit ‘More than Sympathy’ (50 jaar geleden was dit een nationale hit).
De Deerlijkse Deureduwer werd bekendgemaakt in de vooravond. Een geëmotioneerde Yves Loosveld, schatbewaarder van de fanfare,  mocht de titel van Deureduwer ontvangen. Dirk Demeurie benadrukte: “Yves voldoet aan alle kernwaarden van de Deureduwer: deuredoen, bluv’goan, deurezetten, veerkracht, inzet, niet plooien, verder doen, altijd de rug rechten, … Proficiat Yves, net als de zes andere genomineerden ben jij een voorbeeld voor onze maatschappij.”
Het was een pracht van een dag, de weergoden waren de talrijke aanwezigen genegen, iedereen genoot.