Huldiging Walter Coucke: sport en zoveel meer

Tijdens de ontmoetingsavond van de sportverenigingen in De Wieke werd hulde gebracht aan W alter Coucke. Een algemene waardering en bekroning voor een levenslange inzet voor de sport en KSV-Deerlijk in het bijzonder. Daarnaast was hij ook voor andere initiatieven medewerker of verantwoordelijke. Hij ontving de ‘lifetime achievement award’ als aandenken.
Schepen van Sport Matthias Vanneste wees op het uitzonderlijke van deze onderscheiding. Het is de tweede maal dat deze in Deerlijkse sportmiddens wordt uitgereikt. Vorig jaar ontving Werner Lamont die award voor zijn 60 jaar inzet voor de judosport.
Walter Coucke is een geboren en getogen Belgieknaar. Hij stamt uit een landbouwersgezin dat in de jaren zestig overschakelde naar de textiel. Walter bouwde op de Molenhoek een bedrijf uit. Als KLJ’er (toen BJB) was hij actief in toneel en op culturele avonden. Hij won nationale welsprekendheidswedstrijden en werd wielertoerist bij KSV-Deerlijk In 1976 werd hij voorzitter van de wielerclub en toonde bijzondere inzet voor de jeugdrenners. Hij was vene jaren voorzitter van Neos en actief in het feestbestuur van de Molenhoek. Als speaker is hi nog elk jaar te horen tijdens de paardenkoersen van de Belgiek en de Molenhoek. Er werden foto’s uit de oude doos geprojecteerd, telkens met Walter tussen renners.
Voorzitter Rik Devos van de sportraad wees op het sociale van de sport en er waren lofwoorden voor de pingpongclub, Real voetbalploeg en Move die alle drie hun 50ste verjaardag vierden.
Schepen Matthias vertelde tijdens de ontmoeting over de plannen voor de vernieuwing van de sportinfrastructuur in de gemeente. Hij brak een lans voor de sport als factor voor de gezondheid en o. m. ook voor het betaalbaar houden van de sport en de oproep naar vrijwilligers.