3000 deelnemers aan kerstcorrida Deerlijk

Om en bij de 3000 deelnemers aan de verschillende kerstcorrida’s. Jongeren beten de spits af en daarna volgden de lopen over 5,3 km en 15 km.

Voorzitter Alain Himpe: ,,Wij zijn tevreden met deze vernieuwde organisatie. Meer afstand in het centrum van de gemeente en ambiance langs heel het parcours. Gelukkig bleef het voor de meeste wedstrijden droog.

In de 15 km vormde zich vlug een kopgroep van vijf met onder hen Steven Verschuere (Heestert) en Mathijs Casteele (Kortrijk). Pas in de laatste ronde kon Ward Van Der Kelen (Gooik) de forcing voeren; goed voor een vierde zege in Deerlijk.

Hans Omey uit Sint-Eloois-Vijve moest tot in de slotfase van de corrida over 5 km het gezelschap dulden van Cedric Vandeputte. Hij won voor de derde keer.

  • Kerstcorrida 2019