Met 3150 euro naar de warmste week

Maandagvoormiddag 23 december startten z’n 150 wandelaars van Deerlijk naar de Warmste Week in Kortrijk. Een initiatief van de ‘wandelpool’ van het oudercomité van de centrumscholen. Elke ochtend worden zo’n 100 leerlingen in vier groepen te voet naar de scholen begeleid. Ouders, grootouders en vrijwilligers begeleiden de kids. ,,Dit zorgt voor een vermindering van het verkeer rond de scholen en is bovendien goed voor de beweging”, vertelt An Benoit van de ‘wandelpool’.

Het bedrag van 3150 euro wordt vandaag in Kortrijk overhandigd.

Marieke Pieters van de ‘wandelpool’: ,,Wij organiseerden een optreden met het kerstkoortje van de school, verkochten fietslichtjes en iedere stapper betaalt een bijdrage. Onze opbrengst gaat voor de helft naar de vzw ‘Effen weg’ en naar de kinderboerderij Bokkeslot. De actie loopt nog even verder en zo zal het uiteindelijke bedrag nog hoger liggen.”