Massale belangstelling tijdens de Openpoortdagen in de nieuwe brandweerkazerne 'Post Belgiek'

Zondagnamiddag hadden zeer velen een bezoek aan de nieuwe brandweerkazerne op hun kalender gezet.

Een massa volk in de kazerne, op het ‘Sergeant Wouter Vancraeynest Plein’ en in de tot drankzaal omgetoverde grote feesttent.

In de kazerne was er veel belangstelling voor het gloednieuwe wagenpark en de met de laatste technische snufjes uitgeruste leslokalen. Een blik in de droogkamer hoorde er ook bij. De brandweerlui van Deerlijk en Vichte (thans een korps Belgiek) gaven uitleg en zegden o.m. dat de bediening van de poorten gebeurt vanuit de centrale waar de noodoproep binnenkomt.

De kinderen konden hun harten ophalen en eens in een echte brandweerauto zitten.

Als aanloop naar de ‘Openpoort’ werden alle brandweerlieden, erebrandweerlieden en hun gezin getrakteerd op een stuk taart. De taart, goed voor 400 stukken, woog 100 kg en was drie meter lang. Er werd 45 liter room en 20 kg fruit in verwerkt.