Bert Schelfhout running-mate van kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

Deerlijkse eerste schepen en voormalig voorzitter van Jong Vld Nationaal Bert Schelfhout is running mate van kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zegt zijn volledige steun toe aan deze Oost-Vlaming.

Bert Schelfhout,: “Ik denk dat ons land nood heeft aan sociaal – economische hervormingen. Op het vlak van sociale zekerheid, pensioenen veiligheid, integratie en klimaat zijn er grote uitdagingen. De huidige stilstand is voor niemand goed. Ik ken Egbert al langer en zijn oprechte persoonlijkheid en consequente manier van politiek voeren zijn een zegen voor onze partij. Egbert Lachaert is de geknipte man om samen met zijn team ons land in beweging te krijgen. Daarom doe ik mee met Team Egbert.”

Kandidaat voorzitter Egbert Lachaert: “Open Vld zal binnenkort niet alleen een nieuwe voorzitter aanduiden, maar ook een nieuw partijbestuur. Het is belangrijk om nieuwe mensen, mensen met minder naamsbekendheid, maar met veel energie, talent en frisse ideeën kansen te geven. Vandaag is het echter voor deze mensen bijna onmogelijk om in het partijbestuur verkozen te worden. Dat moet in de toekomst veranderen.
Open Vld barst van de talenten die zich van onderuit opwerken, zich dagelijks inzetten, en waarbij een extra duwtje in de rug nodig is om het verschil te maken. We moeten de partijorganisatie danig aanpassen dat vernieuwing en doorgroeimogelijkheden eigen worden aan onze partij. Kansen krijgen en kansen grijpen, dat is onze basisideologie. Ik wil dit consequent doortrekken naar onze partijstructuren.”

Op de foto zie je Egbert middenin geflankeerd door 2 running-mates: Eva De Bleeker, schepen in Hoeilaart, en Deerlijkenaar Bert Schelfhout.