Kamperen voor inschrijving in school 'De Driesprong'

Een ongewoon beeld maandagochtend in de refter van de school De Driesprong. Ouders ruimden er hun slaapzak, luchtmatras of veldbed op. Precies het einde van een vakantieperiode. Niets was minder waar. Sinds vrijdagvoormiddag waren zij dag en nacht in de school om mandagochtend vroeg genoeg te zijn om hun kleuter in te schrijven.

De school heeft een maximumcapaciteit en men mag daar niet boven gaan qua inschrijvingen. Broertjes en zusjes kregen al voorrang en zo bleven er maar negen plaatsen om in te schrijven. De ouders wisten van elkaar wie geïnteresseerd was. Een ouder vertelt dat er vrijdag plots een ouder opdaagde om zeker te zijn van een plaats. Er volgden er in korte tijd meer en meer en iedereen leek vast besloten tot maandagochtend daar te blijven om zijn kleuter in te schrijven. De directie liet de ouders in de refter de wacht optrekken.

Mathieu Lietaer uit de Veldstraat, vlakbij de school, was de tiende die aankwam. ,,Ik sta als eerste op de wachtlijst. Mijn buurman was er tien minuten vroeger dan ik en hij was de negende van de evenveel vrije plaatsen. Ik bleef hier toch drie dagen en nachten en hield het mee nauwlettend in het oog of  iedereen van de negen kinderen permanent vertegenwoordigd bleef.’’ Maandagochtend  startte directrice Isabelle Christiaens met de officiële inschrijvingen. Negen op een rij en twee op de reservelijst. Ondertussen ruimden de ouders hun spullen op en dronken nog een kop koffie.