DeEWEER SANITAIR & HVAC hoofdsponsor Deerlijks EK-dorp
In juni en juli zal Deerlijk omgetoverd worden in een heuse EK-sfeer. VZW DEERLIJKEVENTEN zorgt voor de omkadering om daar een heus EK-dorp met groot scherm te bouwen. Het wordt het eerste officiële EK-dorp dat plaatsvindt in Deerlijk (dit met goedkeuring van Uefa, Belgische Voetbalbond en Sporza). Drie zelfstandige handelaars hebben de verantwoordelijkheid en de coördinatie op zich genomen en de overkoepelend  VZW Deerlijkeventen opgericht. Zij zorgen samen met de Deerlijkse verenigingen voor de juiste beleving in het EK-dorp. Minimaal 8 wedstrijden zullen live uitgezonden worden vanop de oude brandweersite in de Hoogstraat. Er zullen maar liefst 2 schermen geplaatst worden, één van 15m2 meter wordt buiten op de site geplaatst en er is ook een groot scherm binnenin de brandweerkazerne. Voor de schermen is er een samenwerking met Deerlijks bedrijf  ‘2BeSeen’ van Koen Devos.
Ook vanuit de bedrijfswereld is de belangstelling groot voor dit project dat voor de eerste maal zijn doorgang vindt in het centrum van Deerlijk. Met trots stellen de 3 organisatoren nu reeds de naam van de hoofd-/naamsponsor voor met name ‘Deweer Sanitair & HAVC’. Zaakvoerders Jo en David Deweer zijn geboren en getogen Deerlijknaren en waren snel overtuigd om hun schouders onder dit verbindingsproject te stoppen. Vanaf heden spreken we dus enkel nog over ‘Deweer Sanitair & HAVC’ EK-dorp
Het wordt een EK-dorp’ VAN EN VOOR’ Deerlijk. Uniek aan deze organisatie is dat de overkoepelende VZW DEERLIJKEVENTEN de verbindingspool wordt voor vele verenigingen. De organisatie gaat samenwerken met verenigingen en jeugdbewegingen van Deerlijk zodat zij kunnen meedelen aan de opbrengst van dit initiatief. De gemeente Deerlijk steunt dit project en is maar wat blij dat vzw Deerlijkeventen op de brandweersite een maand lang sfeer en beleving op de eerste plaats zet. Het wordt een event om naar uit te zien.
Samenwerking Waregem 1
De unieke samenwerkingen met de Deerlijkse verenigingen deed bij lokale radio Waregem 1 de bel rinkelen. Nu is er een overeenkomst afgesloten tussen vzw Deerlijkeventen en Waregem 1 om mekaar hierbij te helpen. Zo zal er naast de wederzijdse bestuiving ook een rechtstreekse uitzending door Waregem 1 op de midzomermarkt op 21 juni plaatsvinden. Lokale radio rechtstreeks vanuit de oude brandweerkazerne is ook een unicum voor Deerlijk.
Meer info bij:  vzw Deerlijkeventen, voorzitter Kevin Meyfroid, 0471 50 38 47