Nieuwe zetels in theaterzaal d’Iefte

Vrijdagmiddag is het plaatsen van de nieuwe zetels in de theaterzaal van d’Iefte afgerond. Tien dagen geleden werden de oude theaterzetels verwijderd. Bijna de helft van de zetels kregen een tweede leven in een school, bij een jeugdbeweging of bij particulieren. Terzelfdertijd werd ook het tapijt vernieuwd. Sinds dinsdag startte het plaatsen van de 198 nieuwe exemplaren. De nummering blijft identiek.
Schepen Regine Rooryck: “De oude zetels dateerden van 20 jaar geleden. Het aantal blijft gelijk. Van de losse aanvullende zetels voor op het parketgedeelte van de zaal wordt de stoffen bekleding vernieuwd. Tegen het weekend zal er een gedeelte klaar zijn.” Zaterdag krijgen de toneelliefhebbers de primeur om als eersten in de nieuwe zetels te zitten tijdens de première van ‘Dansen op Lughnasa’ van Die Ghesellen.