De wandelpool wint de blauwe pluim

Veel belangstelling voor de uitreiking van de Blauwe Pluim, die Open VLD elk jaar schenkt aan een initiatief dat bijdraagt tot een bruisend Deerlijk. Er waren vijf genomineerden en de ‘wandelpool’ werd de winnaar. Dit initiatief zorgt ervoor dat elke dag zo’n 100 leerlingen te voet begeleid worden naar de centrumscholen. Ouders, grootouders en sympathisanten zorgen voor de begeleiding.

Zo vermindert de verkeersdrukte aan de scholen en het is bovendien goed voor de sportiviteit en sociale contacten van de leerlingen. Grote vreugde bij de afgevaardigden van de ‘wandelpool’ en bloemen voor de initiatiefnemers. Na de uitreiking werden de kandidaten voor de functie van nationaal voorzitter van de Open VLD voorgesteld. Tussendoor gaven de schepenen Bert Schelfhout, Sandra De Leeuw en Matthias Vanneste toelichting bij het beleid en de meerjarenplanning van de gemeente.