Georgette wordt 100, geflankeerd oor haar kinderen en Deerlijks burgemeester Claude Croes

In de Rodenbachtstraat was er woensdag een niet-alledaags feest. Georgette mocht  op haar 100ste verjaardag gelukwensen ontvangen van buren, familie, vrienden en nog veel meer. Een kast vol gelukwensenkaartjes, een feesttaart, een telefoontje uit Amerika. Genieten van de tekst en foto’s in het groen blaadje, van het meezingen met een accordeonist.
De jarige: ,,Jammer dat het nu begint te regenen, maar ge zijt allemaal welgekomen.’’

Het feestbestuur van de centrumwijk zorgde in de loop van de dag voor een receptie en in de vooravond bracht burgemeester Claude Croes de groet van het gemeentebestuur en de bevolking. Croes vatte het leven van Georgette samen in tien items. De burgemeester prees Georgette dat ze erin geslaagd is om veel mensen met elkaar te verbinden. Hij rondde af met : ,, Vandaag vieren wij een unieke vrouw, een diepgelovige vrouw, een vrouw die vroeg opstaat, een vrouw met een uitgesproken mening, een vrouw die zegt dat ge ‘jou moet weiren in het leven’, een vrouw met een hometrainer, een vrouw met een paternoster, een vrouw die heel erkentelijk is, een vrouw die matig was in spijs en drank, maar een vrouw die geniet van een glas champagne…zeker op vandaag!”
Georgette ontving geschenken van de gemeente, de provincie en het koningshuis. In het guldenboek ondertekende zij als eerste de bladzijde.

Proficiat !