Burgemeester Claude Croes, Schepen van Toerisme Regine Rooryck stellen de nieuwe wandelbrochure voor.

Deerlijks Burgemeester Claude Croes en Schepen van cultuur en toerisme Regine Rooryck verrassen ons met een extra vakantieaanbod in eigen gemeente. Claude Croes: “Vanuit de ‘Provincie West-Vlaanderen’ wordt toerisme in eigen streek aangewakkerd met ondermeer een subsidiebeleid. De gemeente Deerlijk ging daar graag op in en bekwam een subsidie van 12.000 euro om een gevarieerd programma uit te werken. Vandaag wordt de overzichtelijke brochure met wandeltochten doorheen de gemeente voorgesteld.”
Schepen Regine Rooryck: “Onze creatieve gemeentediensten zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben deze mooie brochure samengesteld met 9 wandelroutes langs groene plekjes, toeristische trekpleisters, horeca, handelskernen, bakkers, speelpleintjes, … Er is voor elk wat wils: 4 wandelingen in Deerlijk centrum (6, 8, 7 en 7 km), te combineren tot 1 wandeling rond Deerlijk centrum (15 km)en ook 3 wandelingen in Sint-Lodewijk (5, 6 en 5 km), te combineren tot 1 wandeling rond Sint-Lodewijk (16 km). Dit alles gebundeld in deze overzichtelijke brochure. Je kan deze brochure op afspraak afhalen in de bibliotheek, OC d’Iefte en het gemeentehuis. Je kan de wandelingen ook apart downloaden op de website van de gemeente.”
Burgemeester Croes: “Iedereen kan op die manier allerhande hoekjes in onze mooie gemeente ontdekken, genieten van vergeten stapsteenweggetjes en op plaatsen komen die je anders niet vindt. En… van stappen krijg je wel een hongertje of een dorstje, onze horecamensen of lokale handelaars zullen jullie met de smile ontvangen.”

Binnenkort lees je hier meer nieuws over het gevarieerd vakantieaanbod voor jong en oud in Deerlijk