Geen Niels Destadsbader op de BuikRockweide in 2020

Zoals verwacht werd maar tot op heden niet luid uitgesproken is BuikRock 2020 een jaartje uitgesteld. Geen Deerlijks ereburger Niels Destadsbader, Bart Peeters of André Hazes Junior dit jaar omwille van Corona. De tweede editie van BuikRock werd verplaatst naar de zomer van 2021.

Organisator Henk Verbeke: ” Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2020 stond met rood aangestipt in de agenda van vele honderden festivalgangers. Het coronavirus doet mengen hun agenda aanpassen. Even was er nog de stille hoop dat BuikRock het lichtpuntje zou worden in een leeggemaakte festivalzomer. Maar intussen is duidelijk dat de gevolgen van de pandemie ook dan nog lang niet van de baan zullen zijn. De versoepeling van de maatregelen maakt een echte festivalbeleving onmogelijk. Daarom rest ons geen andere keuze dan de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad te volgen en een streep te trekken door BuikRock 2020. Andere dingen zijn nu belangrijker…”.
De organisatie betreurt het schrappen van hun evenement maar anderzijds is deze beslissing niet meer dan logisch. Gezond blijven, gaat voor op alles. Ook zij leven mee met iedereen die getroffen is en nemen onze hoed af voor al wie in deze dagen op één of andere manier helpt en blijft helpen: in de hulpverlening, de zorgsector maar ook thuis, in de eigen buurt.

” Samen met het schrappen van de editie 2020 zijn we echter ook gestart met de voorbereiding van BuikRock 2021, op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. We gaan door, met evenveel enthousiasme als voordien. En we proberen om volgend jaar dezelfde line-up te presenteren die dit jaar onze affiche siert. Op korte termijn zullen we ons publiek informeren hoe het nu verder moet, via onze website en sociale media. Tickets voor 2020 blijven geldig voor de editie van volgend jaar”, wil mede-organisator Wim Buyck ons nog meegeven.