Deerlijknaar Sotiris DHondt stunt op de Muur van Geraardsbergen.

Sotiris woont in de Rodenbachstraat samen met vader Stefaan en mama Anne-Mieke Tjolle. Hij is lid van wielertoeristenclub KSV Deerlijk en is wel een amateursporter maar had niet zoveel getraind, een paar keren Tiegemberg opgereden en wat hoogtemeters gemaakt maar de uitdaging om 51 keer de befaamde muur op te rijden is toch andere koek.

Sotiris: “Wat begonnen was met een zotte discussie bij een familiegebeuren resulteerde in de realiteit gisteren. Remco Evenepoel had 50 keer de muur beklommen en ik wou dat kasseibergske 51 keer oprijden.”
“Als wielertoerist van KSV Deerlijk moet je het maar doen, het komt een beetje neer qua hoogtemeters op 3 maal de Mont-Ventoux beklimmen maar dan op kasseien … Hij reed langs de kant van de ‘Vesten’ omhoog en langs de andere zijde nam hij recuperend de afdaling. Sotiris reeds ongeveer 165 km met 5140 hoogtemeters. Ondertussen hadden we supporters opgetrommeld van studentenclub ‘Moeder Deerlijkse’ waar Sotiris huidig preases is alsook leden van KSV Deerlijk wielertoeristen. Daar stonden we dan met een 30-tal supporters en die groep groeide altijd maar aan met mensen die we niet kenden om Sotiris aan te moedigen”, aldus een fiere papa Stefaan.