Vormelingen schenken 400 euro aan Tik Tok Taal

Net voor de corona organiseerden enkele vormelingen een zwerfvuilactie. Zij ontvingen daarvoor 400 euro van de gemeente en wilden een actie die kinderen ten goede komt, steunen.

De keuze viel op Tik Tok Taal, en initiatief dat aan 16 kinderen een extra taalondersteuning geeft gedurende de vakantie. Een week in de scoutslokalen en een week in de KSA-lokalen. Mede-initiatiefnemer:Philip Ghekiere: ,,Wij zijn dankbaar voor deze extra steun. De 16 Deerlijkse kinderen, waarvan er tien weinig of geen Nederlands praten, worden van 10 tot 21 augustus voor taal begeleid door leerkrachten. Wij hebben daarvoor zeven mensen die afwisselend de kinderen in kleine groepen begeleiden. Wij zorgen voor het middagmaal en waar nodig het vervoer. In de voormiddag zijn er de taalinitiatieven en in de namiddag geleide bezoekjes of activiteiten.’’

Dit initiatief is voor de kinderen gratis. Via de overheid en met de extra steun van de vormelingen, sympathisanten en uit het coronaplan wordt dit mogelijk gemaakt . De vier vormelingen die samen de cheque overhandigden waren Briek Delbeke, Sam Legein, Kasper Vermote en Caroline Van Wonterghem.